Energetika i digitalna transformacija su ključne za budućnost planete

Za problem postizanja neutralnosti ugljenika, kompanija Huawei je lansirala nova rješenja: inteligentna naftna i gasna polja. Ona su osmišljena da pomognu naftnim i gasnim preduzećima da postanu digitalna

Nada Stojanović
Energetika i digitalna transformacija su ključne za budućnost planete

Na globalnom Samitu o nafti i gasu 2021. koji je održan u Abu Dabiju rečeno je da je ključ za budućnost planete integracija energije i digitalne transformacije. Za  problem postizanja neutralnosti ugljenika, kompanija Huawei je lansirala nova rješenja: inteligentna naftna i gasna polja. Ona su osmišljena da pomognu naftnim i gasnim preduzećima da postanu digitalna.

Robin (Jongping) Lu, izvršni potpredsjednik poslovne jedinice za globalnu energiju kompanije Huawei Enterprise BG je ovim povodom rekao: „Industrija nafte i gasa suočava se sa oštrom konkurencijom i ozbiljnim izazovima sa rastom globalne potražnje za energijom. Kompanije za naftu i gas moraju da iskoriste informaciono-komunikacione tehnologije i procese upravljanja kako bi povećale rezerve i proizvodnju i smanjile operativne troškove uz poboljšanje bezbednosti“. Do danas, kompanija Huawei je sarađivala sa više od 190 elektroenergetskih kompanija širom svijeta. Pružene su digitalne usluge za 17 od 20 vodećih svjetskih naftnih i gasnih kompanija, pored takođe 20 podržanih vodećih svjetskih rudarskih kompanija.

izvor