Crnogorski startap Ivmax osvaja svijet!

Start up kompanija Ivmax lansirala je prošle godine svoj proizvod Ivmax četkice za zube, a trenutno je u fazi osvajanja novih tržišta. Broj stalnih korisnika raste, a pripreme za Ivmax 2 sa unaprijeđenim performansama su završene. Ideja da se napravi četkica koja će imati i pastu u sebi je jedno funkcionalno i lijepo rješenje, koje će biti korisno svima.

Jelena Plivelic
Crnogorski startap Ivmax osvaja svijet!
Ivmax četkica za zube je super kompaktna, lagana, prenosiva i laka za upotrebu

Kompanija Ivmax je sada u punom kapacitetu proizvodnje i dnevno može da proizvede oko deset hiljada komada, uz prateće patrone, paste i glave četkice, koje se, prema preporuci stomatologa, mijenjaju svaka tri mjeseca. Sam uređaj Ivmax je nezamjenjivi dio, koji se može koristiti više puta i na koji kupci dobijaju dvogodišnju garanciju. Donosimo vam najnovije informacije koje je za #zeneoduticaja ispričao Marko Ivančević, jedan od osnivača ovog brenda.

#ZENEODUTICAJA: Koji su noviteti u vezi sa startapom Ivmax?

IVMAX: Što se tiče novina sa Ivmax i generalno cjelokupnim projektom, ima ih puno, a izdvojio bih najznačajnije od njih.. To su otvaranja prodaje na Amazonu, pojavljivanje Ivmax na Expo 2021 u Dubaiju u paviljonu Crne Gore i početkom sledećeg mjeseca ćemo se naći na novoj regionalnoj platformi Ananas koju pokreće Delta Holding grupa istaknutog biznismena Miroslava Miškovića. Kapaciteti proizvodnje rade punom parom i možemo reći da sve što proizvedemo vrlo brzo i prodamo.

#ZENEODUTICAJA: Počeli ste od Crne Gore i Srbije. Osvojili ste i nova tržišta. O kojim zemljama je riječ?

IVMAX: Što se tržišta tiče uz gore pomenute online platforme i našu ivmax.com, fizički naš proizvod se nalazi u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Českoj i Slovačkoj, UAE, Italiji i od sledećeg mjeseca u Španiji. Ameriku za sada još uvijek nismo "fizički" otvorli već samo online.

#ZENEODUTICAJA: Kako reaguju klijenti na Ivmax četkicu za zube?

IVMAX: Za sada smo zadovoljni kako klijenti reaguju na naš proizvod. Ako bi uzeli sve parametre u obzir i dali  neku ocjenu od 1 do 10 mi smo između 7.5 i 8, što je svakako zadovaljavajuće za prvu seriju. Bližimo se prvih 10.000 korisnika i taj cilj ćemo ispuniti do kraja novembra.

#ZENEODUTICAJA: U kojoj zemlji je Ivmax četkica najprodavanija?

IVMAX: Ivmax četkica trenutno je najviše prodavana u Italiji, preko Amazona. Što se offline prodaje tiče tu bih svakako pohvalio naše partnere u Hrvatskoj i Češkoj, koji rade sjajan posao i uspjeli su da Ivmax bude na tim tržištima viđen i dostupan kupcima.

#ZENEODUTICAJA: Koja saradnja je vama najvažnija a tiče se ekspertske podrške?

IVMAX: Saradnja sa profesorom Jovanovićem jednim od najznačajnijih imena u svijetu stomatologije i njegovim GiDe Institutom je svakako jedna od važnijih stvari za Ivmax projekat. On i njegov tim su radili na razvijanju samih glava četkice, formuli paste i dali su završni pečat konceptu četkice, paste, sve u jednom. Takođe će isti tim raditi i na Ivmax2, poboljšanoj verziji koju očekujemo u maju mjesecu 2022. godine. Profesor Jovanović je i brand ambasador i promoter ivmax-a. Zajedno sa njim ćemo u narednom periodu otvoriti vrata Amerike, ali naravno za to moramo biti količinski i infrastruknturno spremni, na čemu radimo. Amerika se ne otvara 2 puta, već samo jednom i zbog toga smo najviše obazrivi i nećemo početi dok ne budemo 100% spremni.