TECH4ALL inicijativi se pridružuju globalni partneri

Trenutno više od 60.000 nastavnika i učenika ima koristi od TECH4ALL projekata u preko 200 škola širom svijeta. Digitalne tehnologije primijenjene su radi poboljšanja upravljanja resursima i efikasnosti očuvanja biodiverziteta u 22 prirodna rezervata širom svijeta

Nada Stojanović
TECH4ALL inicijativi se pridružuju globalni partneri

Huawei je pozvao globalne partnere da se pridruže inicijativi za digitalno uključivanje TECH4ALL, čiji je cilj izgradnja inkluzivnijeg i inteligentnijeg svijeta. Inicijativa TECH4ALL fokusira se na četiri oblasti: podsticanje jednakosti i kvaliteta u obrazovanju, očuvanje prirode tehnologijom, podsticanje inkluzije i pristupačnosti u zdravstvu i korišćenje IKT -a za podsticanje ruralnog razvoja. Fokus je na digitalnim tehnologijama, omogućavanju aplikacija i digitalnim vještinama, i radi sa globalnim partnerima na promovisanju i proširenju digitalne inkluzije kako bi pomogao u postizanju ciljeva održivog razvoja UN (SDGs).

Trenutno više od 60.000 nastavnika i učenika ima koristi od TECH4ALL projekata u preko 200 škola širom svijeta. Digitalne tehnologije primijenjene su radi poboljšanja upravljanja resursima i efikasnosti očuvanja biodiverziteta u 22 prirodna rezervata širom svijeta. Pametni telefoni Huawei pružaju 15 funkcija pristupačnosti i koristi ih oko 10 miliona korisnika svakog mjeseca. Huaweijevo rješenje RuralStar pruža usluge mobilnog interneta za više od 60 zemalja i regiona, pokrivajući više od 50 miliona ljudi u udaljenim područjima. UNESCO i Huawei zajedno su pokrenuli ovaj projekat u julu 2020. godine.

https://www.huawei.com/en/news/2021/9/tech4all-digital-inclusion-digital-technologies