Digitalne inovacije podstiču nove digitalne ekonomije

Huawei se fokusirao na inovacije u četiri digitalna područja – na mreži, u tehnologiji, uslugama i talentima - sa ciljem da omogući ICT kompanijama da postanu digitalne i inteligentne, osnaže industrije, pokrenu nove ekonomske oblike i na kraju podstaknu novu digitalnu ekonomiju

Nada Stojanović
Digitalne inovacije podstiču nove digitalne ekonomije

Rajan Ding, izvršni direktor kompanije Huawei i predsjednik Carrier biznis grupe je na susretu Huawei grupe za korisnike govorio o inovacijama i ključnim faktorima digitalne i inteligentne transformacije. „Kompanije moraju da postanu digitalne i inteligentne ako žele da postanu otpornije.“ rekao je Ding. Huawei se fokusirao na inovacije u četiri digitalna područja – na mreži, u tehnologiji, uslugama i talentima - sa ciljem da omogući ICT kompanijama da postanu digitalne i inteligentne, osnaže industrije, pokrenu nove ekonomske oblike i na kraju podstaknu novu digitalnu ekonomiju.

Kako će 5G dovesti do desetostrukog povećanja broja veza, a nove tehnologije poput virtuelizacije i kloudifikacije se razvijaju, potrošnja energije se takođe povećava. Telekom operateri se ističu u pružanju mrežne povezanosti - temelja ICT infrastrukture. Ali da bi izgradili nove mreže koje su pouzdane i energetski efikasne i nude najbolje moguće iskustvo, operatori moraju da uvode inovacije u svoje digitalne mreže, uključujući bežične mreže, osnovne mreže i centre podataka. Digitalni talent je osnova za digitalne i inteligentne inovacije. Sa više od 1.300 stručnih trenera, 31 centrom za obuku i iskustvom u radu sa 260 operatera, Huawei trening akademija pruža usluge savjetovanja, isporuke i sertifikovanja vještina za ponovno osposobljavanje zaposlenih.

Huawei's Ryan Ding: Digital Innovation Is Fueling the New Digital Economy