Kineska tehnologija | GAC će blisko sarađivati sa Didi prevoznikom, Huawei

Jedna od osnovnih vrijednosti brenda GAC MOTOR-a su tehnološke inovacije, odnosno pronalaženje načina da se automobili učine inteligentnijim, efikasnijim i ugodnijim u vožnji

Nada Stojanović
 Kineska tehnologija | GAC će blisko sarađivati sa Didi prevoznikom, Huawei

GAC Motors ima dugu istoriju saradnje sa Didijem vodećim prevoznikom, imajući udio u kompaniji godinama, i potpisujući obiman bilateralni sporazum o saradnji 2019. godine, pristajući da zajedno rade na promociji i prilagođavanju vozila, putovanjima bez vozača, inteligentnim tehnologijama punjenja i punjenja gorivom. Mnoge kineske taksije proizvodi GAC, što znači da je rad dvije kompanije usko povezan: znanje i poboljšanja automobilske tehnologije veoma su korisni za Didi, a GAC ima koristi od pristupa Didi-jevim planinama podataka.

Kineski tehnološki gigant Huawei je još jedan moćan dodatak ovom fondu tehnoloških resursa. Jedna od osnovnih vrijednosti brenda GAC MOTOR-a su tehnološke inovacije, odnosno pronalaženje načina da se automobili učine inteligentnijim, efikasnijim i ugodnijim u vožnji. Huawei, dobavljač pametnih telefona svjetske klase, redovno proizvodi vrhunsku tehnologiju u oblastima kao što su prepoznavanje glasa i lica, IoT povezanost, „pametni“ uređaji, kamere i tehnologija punjenja, da nabrojimo samo neke. Kooperativni pristup Huaweijevim istraživanjima i tehnologiji daje kompaniji GAC snažnu prednost u proizvodnji sistema za automobile svetske klase.

Jedan od uzbudljivih projekata na kojima GAC radi u saradnji sa Huawei-jem i Didi-jem su autonomna vozila „Level 4“, koja mogu da rade gotovo u potpunosti bez inputa ljudi (trenutni mehanizmi za pomoć vozaču klasifikuju se kao autonomija nivoa 2).

Kombinovanjem resursa tri strane, planirano je da se inteligentna vozila L4 masovno proizvode do 2024. godine, koristeći GAC dizajn i proizvodne mogućnosti i softver za automatsku vožnju od Didi i Huawei. Didi-ovu inteligentnu hardversku platformu, Didi Gemini, već testira na putevima nekoliko multinacionalnih automobilskih kompanija, čineći Didi sada jednim od važnih igrača na polju automatske vožnje, a stručnjaci nazivaju tehnološka dostignuća kompanije u ovoj oblasti „nemogućim zanemariti“ .

https://www.prnewswire.co.uk/news-releases/chinese-technology-gac-to-cooperate-closely-with-didi-huawei-886585874.html