Poziv za podršku ženskom preduzetništvu i preduzetništvu mladih - opredijeljeno 300.000 eura

Nada Stojanović
Poziv za podršku ženskom preduzetništvu i preduzetništvu mladih - opredijeljeno 300.000 eura

Radionica za aplikante grant šeme ,,Unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća kroz podršku ženskom preduzetništvu i preduzetništvu mladih" održaće se. 14. decembra od 9 do 16 časova u multimedijalnoj sali Univerzitetskog sportsko - kulturnog centra, Ul. Baku br. 1 u Podgorici.  

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, u saradnji sa Ministarstvom finansija, uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, objavilo je poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru ove grant šeme.

Grant šema će pružiti podršku projektima koji za cilj imaju jačanje kapaciteta mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP) u vlasništvu žena i u vlasništvu mladih, kroz direktnu grant podršku, sa ciljem doprinosa ekonomskom rastu.- Ukupan raspoloživi iznos sredstava je 300.000 eura.

Sredstva su obezbijeđenja od strane Evropske unije, uz kofinansiranje Vlade Crne Gore - soapšteno je iz reora ekonomskog razvoja.

Rok za dostavljanje sažetka projekta (Concept Note) je utorak, 27. decembar 2022. godine.Datum i vrijeme održavanja informativnih sesija biće objavljeni u roku od 7 dana od dana objavljivanja ovog poziva.

Aplikacioni paket koji sadrži Vodič za aplikante i aplikantkinje, detaljne informacije o ciljevima i prioritetima poziva, kriterijumima za učešće i prihvatljivim aktivnostima, možete pronaći OVDJE.  

Povezane vijesti