Crna Gora: Konkurs za dodjelu grantova za ranu fazu razvoja startapova

Ministarstvo ekonomskog razvoja objavilo je Javni konkurs za dodjelu grantova za ranu fazu razvoja startapova sa opredijeljenim budžetom od 200.000 eura. Drage preduzetnice ohrabrujemo vas da se prijavite. Ukoliko budete imale neka dodatna pitanja, pišite nam!

Jelena Plivelic
Crna Gora: Konkurs za dodjelu grantova za ranu fazu razvoja startapova

Konkursom se sufinansiraju startap projekati koji će ponuditi digitalna rješenja u četiri prioritetna područja Strategije pametne specijalizacije (S3), sa ciljem unapređenja startap zajednice u Crnoj Gori kroz podsticanja rasta i razvoja postojećih i stvaranje novih startap preduzeća.

Trajanje predloženih projekata je od 6 do 12 mjeseci

Prioritetene oblasti Strategije pametne specijalizacije su: održiva poljoprivreda i lanac vrijednosti hrane; energija i održiva životna sredina; održivi i zdravstveni turizam i informaciono-komunikacione tehnologije kao horizontalni sektor. Kroz ovu finansijsku pomoć omogućava se podrška startapovima da, uprkos novonastaloj situaciji sa COVID-om, nastave razvoj inovativnih rješenja s visokim potencijalom rasta na tržištu ili inovativnih rješenja koja doprinose rješavanju društvenih izazova u prioritetnim područjima S3. Takođe, cilj je i unapređenje poslovanja u vidu jačanja njihovih kapaciteta, održivosti i konkurentnosti - kazali su iz MEK-a.

Iznos sredstava kojima će se podržati socijalne inovacije može biti najviše 20% vrijednosti od ukupno dodijeljenih sredstava po ovom Konkursu, a iznos finansijske podrške koja može biti dodijeljena po pojedinačnom projektu je od 6.000,00 do 20.000,00 eura. Ova podrška može iznositi maksimalno do 80% ukupne vrijednosti projekta.

Trajanje predloženih projekata je od 6 do 12 mjeseci, dok je prijave na Konkurs potrebno je dostaviti najkasnije do 11. novembra 2021. godine do 14:00 časova.

Ostali detalji Javnog konkursa za dodjelu grantova za ranu fazu razvoja startapova možete pronaći na linku:

https://www.gov.me/clanak/javni-konkurs-za-dodjelu-grantova-za-ranu-fazu-razvoja-startapova.

Izvor

Povezane vijesti