Huawei poručuje: IKT tehnologije mogu riješiti kritične probleme i izazove ljudskog razvoja

Naša vizija i misija su da digitalnu tehnologiju približimo svakoj osobi, domu i organizaciji za potpuno povezan, inteligentan svijet", istakao je David Vang, izvršni direktor i predsjednik sektora IKT proizvoda i rješenja kompanije Huawei

Nada Stojanović
Huawei poručuje: IKT tehnologije mogu riješiti kritične probleme i izazove ljudskog razvoja

U prethodne tri godine, kompanija Huawei je sarađivala sa više od 1.000 stručnjaka, kupaca i partnera u industriji, organizovala je više od 2.000 radionica, kako bi nedavno na forumu Intelligent World 2030 u Šenženu predstavila novi izvještaj u kojem je sistematski opisan inteligentni svijet u narednoj deceniji. Pored toga, istaknuti su i trendovi koji se predviđaju, istovremeno pomažući industrijama da identifikuju nove mogućnosti i vrijednosti. Takođe, istaknuto je kako IKT tehnologije mogu riješiti kritične probleme i izazove ljudskog razvoja, ali i koje se nove mogućnosti mogu pružiti organizacijama i pojedincima. Na nivou industrije, u izvještaju su predstavljene mogućnosti buduće tehnologije i pravci razvoja komunikacionih mreža, računarstva, digitalne energije i inteligentnih automobilskih rješenja.

„Prije 30 godina odlučili smo da obogatimo život komunikacijom. Prije 10 godina odlučili smo da povežemo svaki kutak svijeta kako bismo izgradili bolji, povezani svijet. Naša vizija i misija su da digitalnu tehnologiju približimo svakoj osobi, domu i organizaciji za potpuno povezan, inteligentan svijet", istakao je David Vang, izvršni direktor i predsjednik sektora IKT proizvoda i rješenja kompanije Huawei.

https://www.dhakatribune.com/business/2021/09/28/huawei-releases-the-intelligent-world-2030-report

Povezane vijesti